Kaverille tein joululahjaksi jämälangoista raitasukat. Siniset langat siis ovat kai Austermann stepin ja Novita TicoTicon jämiä. Musta ja valkoinen ovat Regian nelisäikeistä. Puikot bambuiset 2 ja 2,5. Sukkien koko on siinä 44 muistaakseni.

IMG_2628.jpg?1515923755

Näiden tekemisessä tietysti meni tovi jos toinenkin, koska lanka on varsin ohutta. Lankaa myös meni, tai siis mustaa meni. Sitä piti ostaa lisää, kun taas varsinaisia jämälankoja jäi ihan runsaasti yli.

IMG_2629.jpg

Vanhempien luona käydessä kävi joku kerta niin, että käsityö valmistui, joten uutta puikoille piti saada. Äidin jämälangoista rupesin tekemään noin koon 30 sukkia. Lankana taisi olla enimmäkseen Gjestalin Janne, puikot bambuiset 3. Toinen sukka valmistui, mutta toinen olikin keskeneräisenä varmaan toista vuotta, kun yksi sininen raita oli jäämässä puuttumaan. Lopulta sain siihen jostakin tarpeeksi lähellä olevaa lankaa ja sain tehtyä sukan loppuun. No, sitten selvisi, että sukat olivat keskenään ihan eri kokoiset, vaikka olin tehnyt samoilla puikoilla ja samalla silmukkamäärällä (10/puikko). Ei muuta kuin isompi purkuun ja tee uudestaan. Lopulta sukat olivat siedettävästi saman kokoisia ja sain ne sukulaispojalle lähetettyä joululahjaksi.

IMG_2796.jpg