Virkkaus on käsitöiden lajeista se, josta eniten pidän. Harmi vaan, harvoin tulee vastaan mukavia malleja. Mulla oli myös Virkkauksen käsikirja joskus, siis se Stitchin' bitch, mutta jotenkin onnistuin hukkaamaan sen. Tarkoitus olisi kyllä hankkia uusi, sillä siinä oli monia hyviä malleja, joita tuli tehtyäkin.

Tässä nyt virkattu myssy ja nuttu. Ohje jälleen kerran Novitan Muksuextrasta. Virkkauksessahan parasta on se, että se on mukava purkaa. Lopulta kuitenkin on aina puikolla vain yksi silmukka, joten niitä ei tarvitse metsästää ja kirota puolta päivää, kun osa on tippunut jo ties minne, eikä silmukkamäärä täsmää.

Nuttu virkataan poikittain ja malli on tähtivirkkausta. Se oli yllättävän helppoa.Koko on noin vastasyntyneen. Lehdessä on, harmi kyllä, vain yksi koko tälle ohjeelle.

Myssy. Olen tehnyt tämän kuvan myssyn jälkeen parikin samalla mallilla ja aina päädyn kiroamaan ohjetta. Alku on helppoa. Myssy aloitetaan takaraivon pienestä lapusta. Sitten, kun lappua pitää lähteä laajentamaan, menee sormi suuhun joka kerta. Sitten, kun viimein monen purkamisen ja yrityksen jälkeen saan suurennuksen lähtemään oikein, tajuan, ettei sitä ohjetta vaan voi muuten kirjoittaa. Piirros ehkä olisi ollut kätevä kaveri. Älkää siis lannistuko, jos ei meinaa myssy ensin totella.

Näissä neuleissa olen käyttänyt Novitan Woolia. Myöhemmin olen tehnyt myssyn myös Novitan Bambusta. Siitä ei tullut kovin napakka, vaan lerppu. No, nauhojen avulla se nyt pysyi lapsen päässä silti.