Viime keväänä tilasin Rea Järvenpään ohjeen tennarisukkiin ja rupesin yllätyslahjaksi kaverille värkkäämään niitä. Värin valitseminen oli tarkkaa, sillä menin aivan värikoodin kanssa kauppaan etsimään sopivaa. Lähimmäksi osui Sirdarin Baby Bamboo. Se ei todella ole mitenkään sukaksi soveltuva lanka, mutta tossuihin se sopi, koska tuplapohja ja nauhat tuovat sukkaan ryhtiä. Valkoinen lanka on TeeTeen Primaveraa ja musta jotain himmeäkiiltoista, en enää muista, mitä. Pohjat taisin tehdä harmaasta Nallesta tai 7 Veljestä -langasta. Puikot neliskanttiset kokoa 3, kun 3,5:n koolla tuli ihan löpsöttävät. Silmukoita enemmän kuin ohjeessa. Koukku 3.

IMG_0024.jpg

Itse sukat oli helppo tehdä. Harmaita hiuksia aiheutti pohjan virkkaaminen, mulla kun on niin löysä käsiala, ettei ohjeella meinannut tulla ollenkaan sopivaa. Tein koon 38-39 mukaan ja silti numeron 41 sukkiin tuli pohjasta liian iso. Lopulta koukkua pienemmäksi vaihtamalla sain jotenkin sopivat pohjat aikaiseksi. Toinen ongelma tuli, kun asettelin pohjaa sukkiin. Moneen kertaan sain purkaa ennen kuin pohja istui sukissa hyvin.

IMG_0025.jpg

Kun kyse oli lätkäfanista, tein tähtimerkin sijaan tennariin HPK:n logon virkkaamalla ja ompelemalla. Hermo meinasi mennä siinäkin, mutta sain lopulta tyydyttävän tuloksen aikaiseksi.

Viime viikonloppuna tein toiset samaa kokoa olevat tossusukat valmiiksi omalle miehelleni, joka lähti synttärilahjamatkalle Bostoniin katsomaan lätkää. Kiire painoi päälle, joten en todellakaan tehnyt näitä sukkia samanlaisella pieteetillä kuin edellisiä... ja sen huomaa. Lanka on Gjestalin Jannea ja musta 7 Veljestä. Puikot neliskanttiset 3,5 ja silmukat sain ohjeen mukaan otettua.

IMG_0036.jpg

Nauhat on ostotavaraa, kun en ehtinyt tehdä niitä. Tietysti ne ovat lyhyet, vain 80-senttiset. Muita en kuitenkaan tähän hätään löytänyt. Pohjien kanssa oli ihan sama ongelma kuin edellistenkin tossujen kohdalla. Virkkasin Jannesta pohjan ja sain huomata, että sen pituus on 28 cm, kun koon 41 pohjan pitäisi olla 25–25,5 cm. Koukku on kokoa 3.

Boston Bruinsien logo oli astetta vaikeampi kuin HPK:n (miten ikinä selviän Ilveksen logosta, joka on tilattu yksiin tossuihin?!) ja ajan ja kärsivällisyyden puutteen vuoksi en sitä suuremmin korjaillut. Ajatushan on tärkein, öh..? Kyllä siitä kai joukkueen tunnistaa.

IMG_0037.jpg